Hvordan søke lån

Forbrukslån

click here I søknadsprosessen mot å få lån, så er det noen forhold du skal ha i bakhodet. En kredittbank vil ta en kredittvurdering av deg, som foregår manuelt og via et tredjeparts kredittopplysningsbyrå. Alle som søker om lån vil bli kredittvurdert, og på bakgrunn av kredittvurderingen, vil banken så avgjøre om du skal få tilslag på søknaden, få et endret tilbud eler den skal godkjennes som den er.

source site På veien mot et lån vil du først finne et aktuelt lån, som passer ditt behov, og sende inn en søknad til den banken som tilbyr lånet

Hva du kan låne penger til

buy viagra gauteng Skal du ta opp et forbrukslån, er det greit å vite dette er et usikret lån. Et usikret lån stiller ingen krav til hva du vil benytte pengene på, så hvis du vil bruke de et forbrukslån til å handle varer (tips: kjøp med rabattkoder og spar penger), reise eller kjøpe en ny bil, er det ditt valg, helt og holdent.

Les også: Kredittkort – brukervennlig betlingsmetode.

Usikrede lån har gjerne en noe høyere rente, enn du vil oppleve med andre typer lån, som har en sikkerhet i noe, så dette betyr dette er en forholdsvis dyrere låneform. Ta dine forholdsregler og planlegg nøye slik at lånet koster deg minst mulig.

Sende inn lånesøknad med BankID

De fleste långivere lar deg søke med BankID. Det er en ukomplisert prosess, som gjør du kan signere alle dokumenter elektronisk.

I søknaden skal du taste inn en del opplysninger om deg selv.

  • Personlig grunninformasjon.
  • Hvor mye du har i inntekt.
  • Faste utgifter.
  • Eventuelle gjeldsforpliktelser.

Banken kan be om andre, relevante, opplysninger også, men det ovenstående vil alle banker be deg om å utfylle. Sammen med søknaden så gir du også tillatelse til, at banken kan foreta en kredittvurdering av deg. Kredittvurderingen er det et tredjepartselskap, for eksempel Experian eller Soliditet, som utfører på vegne av banken.

Les også: Kostnadene bak et forbrukslån.

Med en signert lånesøknad starter selve behandlingen av søknaden din. Behandlingen av din lånesøknad pleier å ta forholdsvis kort tid, avhengig av om du har oppgitt nødvendige opplysninger til det fulle. Hvis banken mangler noen kjerneopplysninger vil de kontakte deg, for å få ettersendt dokumentasjon. Med alt på plass vil det bli foretatt en vurdering av din økonomi, betalingsevne og en helhetsvurdering avhengig av ønsket lånebeløp.

Kredittkort – Brukervennlig betalingsmetode

Kredittkort

Kredittkortet har en relativ kort historie. Men på de 65 år kortet har eksistert har det blitt utbredt over hele verden og er vel den mest vanlige betalingsmåten i dag, i alle fall når vi ser på den vestlige delen av verden. Grunnen til dette er at kredittkortet har mange fordeler. Det er praktisk med et kort når du er på reise samt når du skal handle på nettet eller i butikken og ønsker å utsette betalingen litt. I prinsippet er det slik at du låner de penger du bruker av kredittkortselskapet/banken og betaler de tilbake på et senere tidspunkt. Siden de fleste banker i dag tilbyr mellom 45-50 rentefrie dager, så betyr dette at du låner pengene gratis i den perioden. Men, dette forutsetter at du betaler regningen for dine innkjøp til tiden slik at det ikke løper på renter. Du har selvsagt muligheten for å dele betalingen i mindre beløp hver måned eller utsette betalingen et par uker, men da må du betale renter og det er ulempen med kredittkortet.

Bruksområder og kredittgrenser

Et kredittkort kan brukes til det meste og det finnes mer enn 35 millioner brukersteder på verdensplan som godtar kredittkort som betaling. Dette gjelder uansett om det er et Visakort eller et Mastercard. Så lenge du betaler regningen din og ikke overskrider den kredittgrensen du har fått fra kredittkortselskapet, da har du alltid penger tilgjengelig på kortet. Nettopp kredittgrensen er noe som blir fastsatt etter en kredittvurdering av økonomien din. Her vil banken, eller kredittkortselskapet, foreta en vurdering når du søker om et kort. De ser på inntekten din, betalingshistorikk og hvor gjeld du evt. har. Ut fra dette blir det så bestemt om din søknad kan godkjennes og i tilfelle hvor stor en kredittgrense du kan få. De fleste kortselskaper tilbyr i dag kredittkort med en grense på mellom kr. 10 000 og helt opp til kr. 150 000. Men skal du ha en høy kredittgrense, da må du også ha en større inntekt slik at du kan betale tilbake et stort forbruk.

Rabatter med kredittkort

En av fordelene med et kredittkort er at du kan oppnå en del rabatter når du betaler med kortet. De fleste kort i dag har en eller annen form for fordelsprogram, bonus eller rabatt tilknyttet. Derfor bør du tenke på hva du skal bruke kortet til før du søker. Enten du trenger et kort hvor du får en mindre rabatt på det meste, eller om det er et kredittkort som gir deg en god rabatt på bensin og diesel fordi du kjører mye i bil. Handler du mye på nettet, så kan det være lurt med et kort som gir deg rabatt på en lang rekke nettbutikker. Spesielt når det gjelder shopping så kan det være en del penger å spare ved å betale med kredittkort. Du kan f.eks. få rabatt innen hele kategorier, hvilket vil si at du en måned kan få 7% på alt du handler av sportsutstyr, uansett hvilken butikk du handler i. Det er kun en betingelse for å oppnå rabatten og det er at du bruker kortet til å betale med.

Kostnadene bak et forbrukslån

Forbrukslån

Et forbrukslån kan være praktisk når du trenger hjelp til å få finansiert et prosjekt hjemme eller få oppfylt en drøm. Det er ikke alltid enkelt å spare opp til oppussing av kjøkkenet eller de nye møblene til hytta, og da er det mange som velger å se etter et lån. En mulighet er å søke om et ekstra lån på boligen, men det kan være en tung og lang prosess å få dette godkjent. Dette er også grunnen til at mange ser på et forbrukslån som løsningen. Her trenger du ikke å stille noen form for sikkerhet og ingen stiller spørsmål til hva du skal bruke lånet til. Du kan søke om lån til akkurat det du måtte ønske og på den måten komme i gang med et lenge ventet prosjekt eller få oppfylt en drøm.

Selvsagt er det viktig å huske på at forbrukslån medfører en kostnad og renten er en del høyere enn på et vanlig banklån eller låning til bil. Derfor bør du ta en sjekk av økonomien din for å se hvor mye du kan betale på et lån hver måned, uten at det går utover din økonomiske situasjon. Du kan enkelt finne ut av hva et forbrukslån vil koste deg hver måned ved å bruke den lånekalkulatoren som mange banker har på nettsiden sin. Her kan du finne frem til ca. månedlige avdrag ved å sette inn hvor mye du ønsker å låne samt ønsket nedbetalingstid.

Hva koster et forbrukslån

Den laveste renten som et par banker tilbyr, er på rundt 7,9 % nominell rente. Dette er renten før det har blitt lagt til gebyrer og lengden på nedbetalingen har blitt tatt med i regnestykket. Det er derfor den effektive renten du skal se på når du får tilbud om lån. Og denne renten er gjerne et par prosent høyere enn den nominelle renten. Men hvor mye du må betale i rente får du ikke å vite før din søknad har vært gjennom en kredittvurdering. Her vil banken se på flere ulike faktorer, som din inntekt, har du gjeld og evt. hvor mye, betalingshistorikk, din alder og et par andre faktorer. Ut fra disse tall får du en kredittscore og denne avgjør om søknaden fra deg kan godkjennes. Blir den godkjent vil du motta et tilbud om lån og her vil det også stå hvor mye du må betale i rente på lånet. Med mindre du har en veldig høy inntekt og lite gjeld, så må du nok forvente å betale minst 14 % i effektiv rente på et lån.

Søknadsprosessen

Prosessen med et forbrukslån er enkel. Du finner frem til den eller de banker du ønsker å søke hos, fyller ut søknadsskjemaet på nettet og sender det av gårde. Banken, eller bankene, vil så gå gjennom din søknad og vurdere om de kan tilby deg et lån. Husk på at ønsker du å låne mer enn kr. 200 000, så vil de fleste banker kreve at dere er to som søker sammen. Blir din søknad innvilget vil du motta et tilbud om lån. Se gjennom tilbudet, her vil du finne informasjon om hvor mye du får låne, rentenivå og en nedbetalingsplan. Det kan være lurt å ha flere tilbud å velge blant, da kan du finne det rimeligste ved å sammenligne vilkårene.